RSS Sitemap Afdrukken

Nieuwsbericht

01-07-2010

PERSBERICHT CD&V Senaatsfractie: Cindy Franssen en Jan Durnez gemeenschapssenatoren voor CD&V

De Vlaamse fractie van CD&V herbevestigde Cindy Franssen en Jan Durnez als gemeenschapssenatoren. Daarmee zijn de zeven senatoren van de CD&V-fractie nu allemaal bekend.

Jan bij zijn eedaflegging in de senaat vorig jaar

Cindy Franssen (34), is licentiate politieke en sociale wetenschappen, werkte bij de Christelijke Mutualiteiten, als parlementair medewerkster bij senatrice Sabine de Bethune en bij Vrouw & Maatschappij. Ze was provincieraadslid van Oost-Vlaanderen en voorzitter van het OCMW van Wortegem-Petegem. Momenteel is ze fractieleider van CD&V in Oudenaarde. Sinds juli 2007 is ze Vlaams Parlementslid.

Jan Durnez (57), licentiaat Pedagogische Wetenschappen, was eerst actief in het jeugdwerk en het onderwijs, werkte op ministeriële kabinetten en was directeur bij de Vlaamse Onderwijsraad. Hij was schepen in Ieper, provincieraadslid en 18 jaar provinciaal gedeputeerde (vanaf 2001 als eerste gedeputeerde). Hij is Vlaams parlementslid sinds juli 2009.

 

Cindy Franssen volgt zowel in het Vlaams parlement als in de Senaat het armoedebestrijdingsbeleid op. Ze kon trouwens via de continue betrokkenheid bij de voorbereiding en opvolging van het Belgisch Voorzitterschap van de EU via het kabinet van Buitenlandse Zaken een belangrijke inbreng doen inzake de prioriteiten van het Belgisch voorzitterschap. Ook op het gebied van de gezondheidszorg volgt Cindy Franssen de parlementaire keten op beide beleidsniveaus op: van preventie over curatie tot palliatieve zorg.

 

Jan Durnez volgt in beide parlementen o.a. de staatshervorming van nabij op. Als voormalig eerste gedeputeerde en gewezen voorzitter van de VVP (Vlaamse Vereniging van Provincies) volgt hij al lang de bestuurlijke veranderingen vanuit de eerste linie. Als gemeenschapssenator zet hij dit werk verder. Zo is hij een groot pleitbezorger voor grensoverschrijdende samenwerkingen zoals de Europese Grensoverschrijdende Territoriale Samenwerking met o.a. Rijsel-Doornik-Kortrijk en Flandre-Dunkerque-côte d'Opale.

 

De 7 senatoren waarop CD&V sinds de recentste verkiezingen recht heeft, zijn nu allen bekend. Naast de gemeenschapssenatoren zijn dat Wouter Beke, Dirk Claes, Sabine de Bethune en Rik Torfs als rechtstreeks verkozen senatoren en Peter Van Rompuy voor het mandaat van gecoöpteerd senator.

Jan Durnez