RSS Sitemap Afdrukken

Nieuwsbericht

05-05-2010

Op 100km van 40-jarig jubileum

IEPER - Als voorzitter van de '100km van Ieper' schreef ik de verwelkomingstekst voor de 100km-krant

Het startshot van het wandelseizoen wordt naar jaarlijkse gewoonte in Ieper gelost. Van 14 tot en met 16 mei 2010 vindt daar de 39ste editie van de ‘100km van Ieper’ plaats. Het belooft alvast weer een onvergetelijke wandelmeerdaagse te worden. Niet alleen is deze editie de laatste aanloop naar de speciale editie van volgend jaar, het 40-jarig jubileum. Ook wordt het Ieperse landschap jaar na jaar steeds mooier. Het is dan ook prioritair om de meest prachtige gebieden uit onze streek te bewandelen met op het parcours ook plaatsen en bossen die zelden tot nooit toegankelijk zijn.
We verwachten jullie dus op 14, 15 en 16 mei aan de Fenixzaal (Jeugdstadion), Leopold III laan 16 te Ieper.

 

We verwelkomen niet alleen graag de geoefende wandelaars, ook nieuwelingen, van senioren tot gezinnen met kleine kinderen, vinden hun smaak uit de brede keuze aan tochten. Zo zijn er tochten van 6km, over 10, 15, 20,25,3O tot 35km, met deze uitbreiding tot 35km geraken de lustige wandelaars tot aan Tyne Cote Cemetery. Op zaterdag kan wie dit aandurft zelf 40 of 50km stappen. Op het menu staat alvast een goede portie groen en natuur te bezichtigen zoals de Gasthuisbossen en de Doelbossen. Maar ook de stevige kuitbijters als de Kemmelberg, de Rode –en Zwarte berg ontbreken dit jaar niet aan het parcours. De Dikkebusvijver, de Zillebekevijver en de Verdronken vijver zorgen op hun beurt voor een portie rust en bezinning.

 

Doorheen de jaren heeft deze wandeltocht een proper en natuurbehoudend imago gecreëerd. Ik ben er van overtuigd dat alle wandelaars ook dit jaar deze naam alle eer zullen aan doen en speciale aandacht besteden aan afval, zwerfvuil en milieu. Onderweg worden jullie ook verwend met een hapje, drankje of zoetigheid om terug op krachten te kunnen komen. Ook het Vlaamse Kruis is van de partij om ieders gezondheid en veiligheid te garanderen in EHBO-standen langs het parcours. De nevenactiviteiten gepland na iedere tocht maken van dit weekend een compleet feestgebeuren.

 

Poets je wandelschoenen maar op, wakker je wandelspieren al maar aan en blaas jezelf wat frisse moed in want wandelen in deze tijd van het jaar is een unieke ervaring. Voor wie de volledige 100km aandurft liggen alvast heel wat artikelen en gadgets klaar.

 

Hopelijk zijn jullie er klaar voor! Wij hopen jullie alvast te mogen begroeten op 14, 15, 16 mei in, en rond, Ieper.

 

Jan Durnez

Voorzitter organisatiecomité 100km van Ieper

Vlaams volksvertegenwoordiger - senator

Jan Durnez