RSS Sitemap Afdrukken

Nieuwsbericht

27-04-2010

Grensoverschrijdende samenwerking EGTS boekt resultaten

In Poperinge kwamen Belgische en Franse vertegenwoordigers samen om het werkjaar af te sluiten

Op maandag 19 april jongstleden vond de derde Algemene Vergadering plaats van de Europese groepering voor territoriale samenwerking (EGTS) West-Vlaanderen / Flandre – Dunkerque – Côte d’Opale in het stadhuis van Poperinge. De vergadering werd voorgezeten door de co-voorzitters van de EGTS, Michel DELEBARRE en Jan DURNEZ.

 

12 maanden na de installatie van de EGTS in Brugge, zijn de Belgische en Franse vertegenwoordigers van de leden samengekomen om het eerste werkingsjaar af te sluiten: de Algemene Vergadering heeft de rekeningen van 2009 goedgekeurd evenals het eerste activiteitenrapport van de EGTS.

 

Aangezien de EGTS een plaats wenst te zijn voor informatie-uitwisseling en communicatie, wordt tijdens elke officiële vergadering tijd en ruimte voorzien om grensoverschrijdende activiteiten of projecten voor te stellen. De activiteiten en projecten kunnen door de EGTS zelf worden aangestuurd of begeleid maar ook over acties van derden kan gecommuniceerd worden. Tijdens de Algemene Vergadering van 19 april werd van de gelegenheid gebruik gemaakt om 5 verschillende activiteiten toe te lichten aan de Franse en Belgische leden van de EGTS. De 5 grensoverschrijdende thema’s waren: Cultuur, samenwerking archivarissen, de herwaardering van de beiaarden in West- en Frans- Vlaanderen, samenwerking op vlak van geneeskunde en gezondheidszorg en het gezamenlijk aankopen van goederen en producten.

 

De projectvoorstelling werd afgesloten met een geleid bezoek aan de rondreizende tentoonstelling over de wederopbouw van Dunkerque na de tweede Wereldoorlog. De tentoonstelling werd opgemaakt in twee talen, het Nederlands en het Frans. Met de expositie in het stadhuis van Poperinge is de tentoonstelling aan zijn reis doorheen West-Vlaanderen begonnen.

 

In bijlage vindt u het volledige artikel

Jan Durnez